NOORD-HOLLAND - Tijdens een grote politieactie in verband met de aanslag in juni vorig jaar op het pand van De Telegraaf zijn twaalf verdachten opgepakt.

De verdachten zijn tussen de 20 en 27 jaar oud. Op tal van plaatsen werden invallen gedaan. Arrestatieteams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) waren daarbij betrokken. In woningen, garageboxen en loodsen in Zaandam, Zwanenburg, Diemen en Amstelveen zijn onder meer een auto, gestolen scooters, motoren, gps-trackers en contant geld in beslag genomen.

Destijds reed een bestelauto met flinke snelheid door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg, waarna brand ontstond en de gevel flink beschadigd werd.

De politie zoekt meerdere verdachten die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. Volgens De Telegraaf houden politie en justitie er rekening mee dat de aanslag is uitgevoerd in opdracht van ’s lands meest gezochte crimineel, Ridouan T.

Gevaarlijk
De invallen van vanmorgen zouden wekenlang zijn voorbereid. De speciale teams worden ingezet omdat een deel van de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk is.

"Of de daadwerkelijk aanslagpleger, de man die de Caddy-bestelbus tegen de gevel van het Telegraaf-pand reed, ook bij de arrestanten zit, kon de politie maandagochtend nog niet zeggen", schrijft De Telegraaf.

Politie en justitie vermoeden dat de aanslag op het pand van De Telegraaf is uitgevoerd in opdracht van de voortvluchtige Ridouan T., die in verband wordt gebracht met een reeks onderwereldmoorden. De 41-jarige Taghi staat op de internationale opsporingslijst van de politie. Die heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.