ZAANDIJK - De politie heeft vannacht in Zaandijk meerdere gestolen motoren teruggevonden. De vondst werd gedaan nadat agenten een man op een gestolen motor met de nodige moeite in de boeien hadden geslagen.

Toen de politie hoorde dat er een gestolen motor over de N203 bij Zaandijk reed, werden onmiddellijk alle uitvalswegen afgezet. Kort daarna zagen surveillerende agenten de betreffende motor door Krommenie rijden, waarop ze de man een stopteken gaven.

Dat negeerde hij, waarna hij wegscheurde. De agenten zetten een achtervolging in, maar verloren hem uit het oog, schrijft de politie Zaanstreek op Facebook.

De motor werd later in de nacht teruggevonden in de Serooskerkestraat in Krommenie, maar de bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Terwijl de agenten zich met de gestolen motor bezighielden, zagen ze plotseling een andere motor wegscheuren. Opnieuw werd de achtervolging ingezet, en Krommenie 'hermetisch afgesloten'.

In bosjes
Rond die tijd pikte een politiehond een spoor op bij de achtergelaten motor en leidde de agenten naar bosjes. Daar werd een 28-jarige man uit Krommenie aangetroffen, die zijn motorhelm op dat moment nog op z'n hoofd had. Hij probeerde nog te vluchten, maar kon snel daarna in de boeien worden geslagen.

Tijdens het onderzoek dat volgde heeft de politie een onbekend aantal motoren teruggevonden. Omdat het daderinformatie betreft, wil de politie niet nader ingaan op de vindplaats en het aantal teruggevonden motoren.

Heling
Vervolgens werd ook 25-jarige man uit Krommenie aangehouden voor heling van de tweewielers. Of hij degene was die eerder bij de achtergelaten motor wegscheurde, wordt onderzocht. Beide mannen zitten vast op het bureau in Zaandijk.