ZAANSTAD - Wijkagenten en politiestudenten hadden dinsdag een kruis in hun agenda gezet om de lijst met Meld Misdaad Anoniem (MMA) meldingen af te strepen. Getooid met meerdere te bezoeken adressen gingen zij in de ochtend op pad. De eerste twee adressen waren meteen een 'hit', zowel op het Kruisbaken als op het E. Heimanshof werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen.

In een loods op het Kruisbaken werden 177 planten aangetroffen en vernietigd. In een woning aan het E. Heimanshof moesten 105 planten het veld ruimen. En omdat ook gisteren een gezamenlijke controle met de gemeente werd uitgevoerd in een pand aan de Rijshoutweg, waar ook een hennepplantage met 300 planten werd aangetroffen, was het gisteren niet meer mogelijk nog meer panden te ontdoen van hennepplanten en kweek-apparatuur.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden maar het onderzoek naar de verantwoordelijken wordt wel voortgezet. Ook worden rapportages aangeboden aan de burgemeester, die dan kan overwegen een bestuurlijke maatregel te treffen als sluiting van de panden.

De lijst met MMA meldingen met te bezoeken panden krijgt later een vervolg. Ook roept de politie nog steeds op meldingen van drugsgerelateerde feiten te doen. Dit kan gewoon via 0900-8844, mocht u anoniem willen blijven bel dan 0800-7000 of vul het formulier in.