ZAANDIJK - Na een ingrijpende verbouwing is vandaag Albert Heijn aan de John Lennonstraat in Zaandijk feestelijk geopend. De supermarkt heeft nu het allernieuwste winkelconcept. Er zijn veel meer verse producten en het afrekenen gaat nog sneller met zelfscankassa's. De winkel heeft vlak voor de verbouwing de overgebleven voorraad verse producten en diepvries ter waarde van zo'n € 12.000, - aan Voedselbank Zaanstreek geschonken.

Albert Heijn zit 26 jaar in Rooswijk. Vanaf het begin doet Kees de Vries er al zijn boodschappen. Vandaag mocht hij de vernieuwde supermarkt officieel openen. "Ook hij vindt dat onze winkel prachtig is geworden", vertelt supermarktmanager Robin de Ridder trots. "Je kijkt ook echt je ogen uit. We zijn in slechts tien dagen tijd van oud naar gloednieuw gegaan. Het is nu overal veel ruimer, er is een andere vloer en we hebben alle stellingen en koelingen vernieuwd."

Versplein
Op het versplein hebben klanten keuze uit een zeer uitgebreid versaanbod. Behalve groente en fruit zijn er ook verspakketten, maaltijden en een groot aantal vega(n)producten. De moderne borrelwand biedt vleeswaren, tapas, olijven en kazen om heerlijke borrelplanken samen te stellen. Bij de bakkerij vind je verschillende soorten brood, taarten, gebakjes en chocolade.

Zelfscan
Er is meer betaalgemak want er zijn nu ook zes zelfscankassa's. Met de handscanner of de mobiele telefoon kunnen klanten tijdens het winkelen de producten zelf scannen of je scant de boodschappen in één keer bij de zelfscankassa. "Daar maken we onze klanten erg blij mee", zegt Robin de Ridder. "Er was veel vraag naar."

Energiezuinig
Grote beeldschermen door de hele winkel geven informatie over lekkere seizoensproducten en bieden verrassende recepten. Er zijn elektronische schapkaartjes en op het versplein zorgt dry misting, een systeem dat groente en fruit goed op temperatuur houdt, dat alles langer vers blijft. De supermarkt is zeer energiezuinig. "We hebben led-verlichting en met de restwarmte van de koelingen verwarmen we de winkel. We gebruiken geen gas. Onze Albert Heijn is helemaal klaar voor de toekomst", aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn aan de John Lennonstraat 265 in Zaandijk Rooswijk is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 22:00 uur, zondag van 10:00 tot 20:00 uur. Gratis parkeren.