Dinsdag hield de politie een grote preventieve actie op het gebied van vuurwerk. Naast vuurwerk vond de politie ook wapens en een hennepkwekerij.

Naar het eind van het jaar nemen de controles op vuurwerk toe. De politie reageert op melding van vuurwerkoverlast. Ook wordt onderzoek gedaan naar het importeren, verhandelen en vervoeren van illegaal vuurwerk. Uiteindelijk doel is de overlast en het gevaar van illegaal vuurwerk terugdringen en een halt toeroepen aan de invoer handel in illegaal vuurwerk.

De politie heeft echter nog meer aanknopingspunten om illegaal vuurwerk op te kunnen sporen. Er is namelijk gekeken naar de plaatsen waar vorig jaar of vorige jaren sprake was van ernstige overlast.

Drie adressen

Op dinsdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Gele Ring in Assendelft. In een vitrinekast lag een behoorlijke hoeveelheid wapens, waaronder messen, werpmessen, vlindermessen, en vuurwapens. Onduidelijk is nog of er met deze op echt lijkende wapens ook echt geschoten kon worden. De politie nam de wapens in beslag. Er wordt forensisch onderzoek gedaan naar de (mogelijke) vuurwapens.

Op dinsdagavond werd onderzoek gedaan in een woning aan de Dorpsstraat in Assendelft. Ook hier werd geen vuurwerk aangetroffen. In een schuur bij het pand vond de politie wel een hoeveel mortierbuizen (ongeveer honderd stuks) In een tweede schuur trof de politie bovendien een in werking zijnde hennepkwekerij met 53 planten. Ook bleek hier de stroom buiten de meter om afgetapt te worden. De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag.

In een schuur bij een woning aan de Bovenveen in Zaandam vond de politie op dinsdagavond uiteindelijk illegaal vuurwerk. In de schuur lagen vijf cakeboxen en een lawinepijl. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

2016279939-279986-263802-263799