WORMERVEER - Opnieuw een autobrand vannacht aan de Ruijsdaelkade in Wormerveer en opnieuw gaat het om brandstichting. Vannacht tegen 3.00 uur werd een busje van kinderopvang Tinteltuin in brand gestoken. Afgelopen maandag gingen de bus van een liftmonteur en een personenauto in vlammen op.

"Een buurman waarschuwde me vannacht" zegt Cor ten Broek die het busje dagelijks gebruikt om kinderen van en naar de Tinteltuin te brengen, "Toen ik buitenkwam sloegen de vlammen er al uit en was de brandweer bezig met blussen. Ik rook een spirituslucht en ik zag allemaal vlammetjes onder de bus. Ik had direct het idee dat het aangestoken was." Ten Broek heeft geen idee waarom zijn bus werd aangestoken. Hoe het moet met zijn werk weet hij niet. "Ik moet mijn baas nog bellen, die zal wel niet zo blij zijn."

Mazzel
Een andere buurman had meer geluk. Hij werd door de politie uit zijn bed gebeld met het verzoek of zij z'n autosleutels mochten hebben. "Ik ben hardhorend dus ik dacht eerst dat mjin auto in brand stond. Toen ik me aangekleed had en buitenkwam bleek het de auto van mijn buurman te zijn. De politie had intussen mijn auto verplaatst, dus die is gelukkig niet beschadigd."

Aanmaakblokjes
Volgens een buurtbewoner werden in de buurt van de auto die afgelopen maandag afbrandde aanmaakblokjes gevonden. De politie onderzoekt beide branden. Ook vanmorgen werden de resten van de bus uitgebreid onder de loep genomen door de forensische recherche. Daarnaast werd een speurhond ingezet.

Maatregelen
Niemand in de buurt gelooft dat er iets tegen de brandstichter te doen is. Een buurman die vorige week zijn auto in vlammen op zag gaan, is wel van plan een appgroep op te richten. Buurtgenoten kunnen elkaar dan waarschuwen als ze iets verdachts zien. Niet alle buren hebben daar vertrouwen in. Een buurman: "Zolang je wakker bent, hou je wel een extra oogje in het zeil maar 's nachts let natuurlijk niemand op. Het enige dat helpt is als je je auto in de huiskamer zet maar dat wordt wel een beetje vol."