ZAANDAM - Een 28-jarige vrouw uit Zaandam werd vrijdagochtend bestolen van haar tas op de Boeg nadat ze getuige was van inbraak in een auto. De dader die verantwoordelijk is voor beide strafbare feiten is gevlucht. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen en camerabeelden.

Rond 06.45 uur zag het slachtoffer een man die vernielingen aan een auto aanrichtte in de parkeergarage van een appartementencomplex aan de Boeg. De man die in de auto had ingebroken kwam op het slachtoffer af, trok een tas van haar schouder en vluchtte vervolgens op een rode damesfiets in de richting van de Dekamarkt op de Oostzijde in Zaandam.

Het volgende signalement van de dader is bekend:

Man;
Donkere huidskleur;
20 a 30 jaar oud;
Lang haar;
2 a 3 gele kralen in het haar;
Zwarte schoenen;
Zwarte broek;
Zwart vest;
Zwarte pet;
Rode fiets met kinderstoel;

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen bij het recherche-onderzoek. Deze getuigen worden vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de recherche in Zaandam. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier, waar u direct beeldmateriaal kunt uploaden. Liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.2021205378