WESTZAAN - De bestuurder van een bestelbus is vanmiddag gewond geraakt toen hij zijn voertuig op een rotonde in Westzaan onbedoeld lanceerde.

Dat gebeurde toen de man rond 15.00 uur op de Westzanerweg reed. Op foto's is te zien dat hij op de rotonde van de weg is geraakt en tegen het schuine muurtje aan de binnenkant van de rotonde is opgereden. De bestelbus werd daardoor gelanceerd, vloog over de rotonde heen en kwam uiteindelijk gekanteld in de berm tot stilstand.

Een tegemoetkomende automobilist die de 'bus zag vliegen' laat NH Nieuws weten dat hij is gestopt om de betrokkenen te helpen. Twee van de drie inzittenden bleken ongedeerd, en konden de bus op eigen kracht verlaten. Ook de gewonde man probeerde zelfstandig uit het gekantelde busje te klimmen, maar omdat hem dat niet lukte, heeft de getuige hem een handje geholpen.

"Hij was al half op de bus geklommen", vertelt hij, om eraan toe te voegen dat het slachtoffer goed aanspreekbaar was. Eenmaal uit z'n benarde situatie bevrijd, heeft de getuige het slachtoffer in afwachting van de ambulance op een betonnen rand naast het wrak gezet. Een half uur later is hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.