ASSENDELFT - De politie is nog steeds op zoek naar een buit die door dieven afgelopen nacht is gestolen bij een inbraak bij een opticien in Assendelft. Volgens een woordvoerder liggen de goederen "ergens in een kliko of in een tuin in de buurt".

Via Burgernet werd omwonenden gevraagd om mee te zoeken naar de buit, die bestaat uit zo'n honderd brillen en een iPad. Als je de buit vindt, wordt er geadviseerd het niet aan te raken of op te pakken. "Hierdoor zouden sporen op de goederen onbruikbaar kunnen worden", aldus de woordvoerder van de politie.

De dieven drongen vannacht rond 2.00 uur het pand binnen door de ruiten in te slaan. Omstander zagen een aantal personen het pand verlaten met een buit, waarna ze een melding hebben gedaan bij de politie. Agenten hebben kort daarna een eerste verdachte weten aan te houden.

Helikopter
Met behulp van een helikopter en agenten met honden werden bijna drie uur later nog twee verdachten aangehouden die zich schuil hielden in de buurt. Het trio zit op dit moment nog vast.