ASSENDELFT - Team Verkeer van politie Noord-Holland heeft een controle gedaan bij de tunnel van Krommenie-Assendelft, aan de kant van Assendelft.

Een fatbike s in beslag genomen wegens recidive. De politie heeft deze fatbike (die voorzien is van een gashendel) vorige week al aan de kant gezet na een achtervolging. De eigenaar is toen bekeurd en gewaarschuwd. Vandaag weer staande gehouden, omdat de fatbike nog niet is aangepast dus in beslag genomen.

Een rode scooter is voorzien van een begrenzer waardoor de meting word beïnvloed. De eigenaar heeft de begrenzer gedemonteerd waarna hij het voertuig weer mee mocht nemen.

Er werden diverse rijproeven gedaan met fatbikes waarbij de snelheid met een lasergun gemeten werd. Deze rijproeven worden door een agent op de fatbike gedaan, bergopwaarts in dit geval.

Een fatbike werd gelaserd op 39 km/u. Bij de eerste keer krijgt de eigenaar een bekeuring en bij een tweede keer kan het voertuig in beslag genomen worden. Vanaf 1 juli worden de regels weer aangescherpt.