DEN HAAG - Het EVA-Team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de eenheid Den Haag hield in juli dertien verdachten aan die zich aan hun opgelegde straf probeerden te onttrekken. De meest opvallende zaken staan hieronder beschreven.

Een 54-jarige man moest nog 4,7 jaar gevangenisstraf uitzitten voor een diefstal met geweld. Hij probeerde zich aan een aanhouding te onttrekken en verstopte zich meerdere keren voor het EVA-team. Uiteindelijk trof het team de man in Zoetermeer aan terwijl hij zich verstopte in een kliko. Hij is aangehouden zodat hij de gevangenisstraf alsnog uit moet zitten.

Een 35-jarige man moest nog 120 dagen gevangenisstraf uit zitten vanwege diefstal, rijden onder invloed, en rijden zonder rijbewijs. Hij is aangehouden in een woning in Den Haag. In een woning in Maasluis hield het EVA-team een 29-jarige man aan die nog 90 dagen gevangenis open had staan na een veroordeling voor mishandeling, bedreiging en belaging.

Het EVA-team hield ook een 36-jarige man aan die nog 97 dagen gevangenisstrraf open had staan vanwege oplichting. Ook moest hij de schade aan zijn slachtoffers nog vergoeden. Dit kwam neer op €48.756,35. Hij is aangehouden in een hotel in Zaandam.