ZAANSTAD/WORMER - De politie heeft samen met de gemeente Zaanstad en de gemeente Wormerland op dinsdag 25 januari drie panden doorzocht. In alle drie de panden zijn goederen aangetroffen die worden gebruikt bij hennepteelt. Deze panden zijn per direct langdurig gesloten.


De doorzoekingen vonden plaats in panden aan de Vaartdijk in Assendelft, de Rosbayerweg in Wormerveer en de Malerstraat in Wormer. In alle drie de panden werden zeer veel goederen aangetroffen die worden gebruikt bij hennepteelt, zoals klimaatkasten, slakkenhuizen, lampen, ventilatoren, CO2-flessen, groeimiddelen voor planten en grote hoeveelheden potgrond. In Assendelft werden daarnaast plastic bakken met hennepkruimels aangetroffen, duizenden euro's contant geld en dure horloges.

Alle goederen, met een geschatte waarde van ruim 2 miljoen euro, zijn in beslag genomen. De recherche zet het onderzoek voort.

Integrale aanpak
Misdaad mag niet lonen. Daarom werken gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie samen tegen ondermijnende criminaliteit. Zodat criminelen niet alleen strafrechtelijk maar ook met bestuurlijke maatregelen kunnen worden aangepakt.