WORMERVEER - Een dronken man is vanavond op station Wormerveer van het perron gevallen en op het spoor beland. De machinist van een naderende sprinter zag de man liggen en bracht de trein net op tijd tot stilstand.

Dat bevestigt een woordvoerder van de NS tegenover NH Nieuws. "De machinist reed op dat moment het station binnen, waardoor hij fors moest remmen." Ondanks die abrupte remactie is er in de trein niemand gewond geraakt, benadrukt de woordvoerder.

Een getuige laat weten dat NS-personeel de dronken man vervolgens op het perron heeft gehesen, waar hij enige tijd heeft gelegen. Nadat passagiers met bestemming Wormerveer met enige vertraging waren uitgestapt, is de man overgedragen aan ambulancepersoneel. Volgens de getuige hoefde het slachtoffer niet mee naar ziekenhuis.

Trein opgeheven
De NS-woordvoerder laat weten dat de betreffende trein is opgeheven. "Eigenlijk zou de trein doorrijden naar Uitgeest, maar is bij Wormerveer omgekeerd." Passagiers onderweg naar Krommenie-Assendelft, Uitgeest en verder moesten daarom overstappen op een andere trein.