ZAANDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld die zaterdagavond heeft plaatsgevonden in de Burgemeester Smitstraat. Een 25-jarige man uit Zaandam raakte hierbij gewond. In het bijzonder is de politie nog op zoek naar een getuige die tijdens het incident op de fiets zat en de verdachten heeft aangesproken op hun gedrag.

Rond 22.20 uur werd het slachtoffer in de Burgemeester Smitstraat ter hoogte van de tabakswinkel belaagd door een groep van 5 of 6 personen. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Na de mishandeling en beroving ging de groep er vandoor. Het slachtoffer moest voor controle naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die informatie hebben over dit incident. Heeft u rond dit tijdstip iets gezien of gehoord in de omgeving van de Burgemeester Smitstraat? Mocht u op een andere manier weten wie bij deze diefstal met geweld betrokken is, of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.