ZAANDAM - Op vrijdagochtend 8 maart rond 10.15 uur werd aan de Gibraltar in Zaandam een geldloper overvallen. De politie doet onderzoek en is daarvoor nog op zoek naar getuigen een bruikbare informatie.


Die ochtend wordt toevallig de geldmaat in de tabakshop bijgevuld als er een man binnen komt lopen die onder bedreiging van een mes geld eist. Halverwege de overval trekt de verdachte zich terug en vlucht. De verdachte heeft een normaal postuur en is 1.85 tot 1.90 meter lang. Hij heeft een getinte huidskleur, scherpe neus, zwart haar in lokken of dreads. De verdachte was gekleed in een cargobroek met smalle pijpen, zwarte lage sneakers en een kort zwart jack met grijze rits. Hij droeg tijdens de overval een pilotenbril, crèmekleurige shawl, zwarte pet en blauwgrijze capuchon.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt nog getuigen, bruikbare informatie en beelden van de directe omgeving van de overval: de straten Gibraltar, Kofstraat, Brigantijnstraat en Middelandse Zee. Heeft u informatie die mogelijk het onderzoek verder helpt? Neemt u dan contact op met de politie via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.