WORMERVEER - Op vrijdag 22 maart heeft rond 14.00 uur een poging beroving plaatsgevonden in Wormerveer. Een minderjarige jongen fietste op de Hogeweg toen hij werd gestopt door drie jongens. Hij moest zijn persoonlijke bezittingen aan hen afgegeven. Op dat moment liep een onbekende man langs die de jongens toesprak het slachtoffer met rust te laten. Door de hulp van de man is de beroving mislukt. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Ook komen we graag in contact met de behulpzame man.


Van drie verdachten is het volgende signalement bekend.

Signalement:

-Drie jongens in de leeftijd van 14 – 16 jaar
-Licht getinte huidskleur
-Volledig is het zwart gekleed
-Eén van de verdachten droeg een gouden oorbel
-Twee verdachten zaten op een Fatbike
-Eén verdachte zat op een OV-fiets

Getuigenoproep


De politie onderzoekt de poging straatroof en komt graag in contact met getuigen. Heeft u vrijdagmiddag 22 maart om 14.00 uur iets gezien? Weet u wie hierbij betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Meld dit dan bij de politie. Ook komt de politie heel graag in contact met de onbekende man die het slachtoffer heeft geholpen.

Bel de opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis) of vul onderstaand tipformulier in. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Verder neemt de politie ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via onderstaand tipformulier onder vermelding van zaaknummer:

2024061335