ZAANDAM - De 81-jarige bewoonster van een woning in de Schoenerstraat werd zaterdagavond rond 19.15 uur in haar woning geconfronteerd met een indringer. De politie is op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.


De verdachte bedreigde de bewoonster met een wapen en paste ook fysiek geweld toe. Tijdens de inbraak nam hij diverse persoonlijke goederen weg. De verdachte kon binnenkomen omdat de achterdeur niet slotvast was afgesloten. Na de woningoverval vluchtte hij weg in de richting van de Twiskestraat.

De verdachte voldoet aan het volgende SIGNALEMENT:

Man, leeftijd tussen 25 en 30 jaar, slank postuur, licht getinte huidskleur, gekleed in een zwarte jas en broek, en hij droeg een zwarte pet met klep en een sjaal voor zijn mond.

De politie heeft met diverse eenheden in de omgeving een onderzoek ingesteld, en heeft ook Burgernet ingezet. Verder wordt een buurtonderzoek gehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Ze krijgt slachtofferhulp aangeboden.

GETUIGENOPROEP

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via onderstaand tipformulier.