ZAANDAM - Een 22-jarige Zaandammer heeft maandagmiddag op station Zaandam meerdere mensen zwaar mishandeld. De politie zoekt getuigen van deze mishandelingen.


Maandag rond 16:30 uur viel de jonge man op perron 1 en 2 diverse reizigers aan. Hij heeft hierbij ook een reiziger het spoor op proberen te duwen. De verdachte betreft een lange, slanke man met een donkere huidskleur. Ten tijde van de mishandelingen droeg hij een goudgeel jack, zwart sjaaltje en een spijkerbroek.

Na de mishandelingen is de verdachte over het spoor richting de Deen en hotel Zaan-Inn gerend. De politie heeft de man uiteindelijk aan kunnen houden op de Vurehout.

De politie is op zoek naar getuigen. Getuigen van de zware mishandelingen op station Zaandam worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook als u tussen 16:00 en 16:45 andere dingen gezien heeft die kunnen bijdragen aan dit onderzoek wordt u verzocht contact met ons op te nemen. Anoniem informatie doorgeven kan ook, dit kan via 0800-7000.