AMSTERDAM/ZAANDAM - In de avond van maandag 17 juni heeft rond 21.20 uur een schietincident plaatsgevonden aan de Klaprozenweg in Amsterdam Noord. Hierbij is één slachtoffer zodanig gewond geraakt, dat hij ondanks reanimatiepogingen van de hulpverleners ter plaatse is overleden. De politie heeft rondom het plaats delict direct een grootschalig onderzoek opgestart en alle sporen veilig gesteld. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Zilverkleurige BMW
De politie startte direct een zoektocht en zocht op de grond en in de lucht naar de mogelijke schutter(s) en vluchtvoertuigen. In de directe omgeving is een zoekactie geweest om de eventuele verdachten op te sporen. Een gelijkende zilverkleurige BMW, die door getuigen bij het schietincident was gezien, werd even later in Zaandam op de Wibautstraat leeg en zonder kentekenplaten aangetroffen. Ook hier heeft de Amsterdamse politie gisteravond en vannacht uitgebreid onderzoek gedaan.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Het TGO-team is op zoek naar getuigen die voor, tijdens of na het schietincident iets gezien hebben in de omgeving van de Klaprozenweg dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Ook zijn we op zoek naar getuigen uit de omgeving van Zaandam. Wie heeft bijvoorbeeld gezien dat de zilverkleurige BMW op de Wibautstraat in Zaandam werd achtergelaten? Heeft u bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving van de Klaprozenweg in Amsterdam Noord, óf van de Wibautstraat in Zaandam, stel die dan ter beschikking van het onderzoeksteam. Getuigen kunnen contact opnemen met het rechercheteam via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Indien u uw informatie digitaal wil delen, dan kunt u gebruik maken van het onderstaande tipformulier.