ZAANDAM - De politie is op dit moment bezig met een grootschalige inval bij het terrein naast woonwagenkamp Zaanderhorn in Zaandam. Dit gebeurt op last van de burgemeester van Zaanstad, aldus een politiewoordvoerder.

Een buurtbewoner meldt tegen NH Nieuws dat er al enkele uren tientallen agenten het gebied bij het woonwagenkamp doorzoeken. De inval wordt vanuit een mobiele unit gecoördineerd, die voor het kamp is opgezet.

Een verslaggever van NH Nieuws ter plaatse meldt dat er bij de inval een voorraad hennep in beslag is genomen. De weg naar het terrein is afgesloten.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zou de inval zijn uitgevoerd op het braakliggend terrein naast het woonwagenkamp. Hier staan al langere tijd illegaal meerdere meerdere trailers en containers.

'Meerdere aanhoudingen'
Ook zouden er volgens de ooggetuige al meerdere bewoners zijn afgevoerd. "Het lijkt alsof ze het hele kamp aan het schoonvegen zijn", vertelt hij anoniem tegen NH Nieuws. De politie kan dat nog niet bevestigen en verwijst naar de gemeente Zaanstad.

Ook stroomnetbeheerder Liander is met meerdere wagens aanwezig. Het woonwagenkamp ligt bij een industrieterrein aan het Noordzeekanaal.