Zaandam - De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond op bovenstaande afbeelding.

Deze hond, een Staffordshire terriër reu, werd twee weken geleden aangetroffen in het Jagersveld in Zaandam: hij was vastgebonden aan een boom.

Onbekend is wie deze hond heeft vastgebonden en op dit moment is ook niet bekend wie de eigenaar is van deze hond. Omdat het dumpen van dieren een misdrijf is en dit bij deze hond niet uitgesloten kan worden, is de dierenpolitie een onderzoek gestart.

Heeft u informatie over deze hond of bent u de eigenaar van deze hond?Neemt u dan s.v.p. contact op met de dierenpolitie in Zaandam via tel.nr. 0900-8844 of via het contactformulier.

De dierenpolitie
Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de Dierenbescherming.

De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hieronder vermelde misdrijven:
dierenmishandeling;
dierenverwaarlozing;
ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;
het doden of mishandelen van een dier ;
het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;
stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.

Klik hier voor meer informatie.