LANDSMEER - De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een 14-jarige jongen door twee jongemannen op een scooter donderdagmiddag rond 16:00 uur op de Kanaaldijk. Heeft u iets gezien of meer informatie? Neem dan a.u.b. contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of gebruik het onderstaande tipformulier.

De jongen fietste donderdag vanuit Amsterdam over de Kanaaldijk in de richting van Landsmeer, toen hij drie jongemannen met twee scooters ‘wheelies’ zag maken. Nadat hij hier aan voorbij was gefietst, haalden twee van de jongemannen op één scooter hem in en bleven met hun scooter stunten. Verderop in de buurt van de jachthaven kwam hij ze weer tegen. Dit keer stonden de twee naast de scooter en spraken hem aan. Tijdens het gesprek greep één van de verdachten de fiets van het slachtoffer vast en eiste zijn spullen. Daarbij werd hij ook bedreigd en geslagen. De 14-jarige jongen liep hierdoor licht letsel op. De twee verdachten vertrokken met de buit op een scooter in de richting van Amsterdam.

Eén verdachte had een lichte huidskleur en droeg een zwarte helm met rode ‘oortjes’. Hij was gekleed in een groene, lange jas en had een gouden tand. De andere man was licht getint en droeg een zwarte jas en zwarte helm.

Heeft u rond 16:00 uur de beroving gezien op de Kanaaldijk? Heeft u vóór het tijdstip de personen in de omgeving gezien die aan het stunten waren met scooters? Heeft u een idee wie de verdachten zouden kunnen zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Bel met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (M.). Ook kun je tips en beeldmateriaal delen via het tipformulier.

2021230096