BEETS – De dierenpolitie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een kat die beschoten is tussen woensdagavond 8 december en donderdagmiddag 9 december 2016.

Donderdagmiddag 9 december kwam een kat van een inwoonster uit Beets aanlopen met een gewond voorpootje. De kat had woensdagavond na 22.00 uur het huis verlaten en kwam pas donderdagmiddag gewond weer terug. Het vermoeden was dat de kat ergens knel had gezeten. Omdat de wond nie

t beter werd, is de eigenaresse met de kat naar de dierenarts gegaan, waar bleek dat de kat een kogel in een van de voorpoten had zitten. Hierop is de eigenaresse naar de politie gegaan.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk informatie hebben over bovenstaand incident. 
De kat maakt het inmiddels redelijk goed, na een operatie waarbij de kogel is verwijderd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kogel afkomstig is uit een vuurwapen.

De dierenpolitie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de beschieting van een kat in de omgeving van Beets. Ook indien mensen een vermoeden hebben over wie dit gedaan kan hebben, spreekt de politie graag.

Heeft u informatie over dit incident? Heeft u een verdachte situatie gezien in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 december dat hiermee te maken kan hebben? Bel dan s.v.p. met de dierenpolitie van Zaanstreek-Waterland via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

De dierenpolitie 
Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de Dierenbescherming.

De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hierondervermelde misdrijven:
- dierenmishandeling;
- dierenverwaarlozing;
- ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;
- het doden of mishandelen van een dier ;
- het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;
- stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten. 
Meer informatie is te vinden op: https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt van de dierenpolitie via telefoonnummer: 1-4-4.