ZAANDAM - De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een slijterij aan de Spaansgroenstraat in Zaandam. Op zaterdagmiddag even na 16.30 uur kwam een man de zaak binnenlopen. Hij nam onder bedreiging van een mes meerdere flessen drank weg. Vervolgens verliet hij de winkel in de richting van de Panneroodstraat.


Van de verdachte is het volgende signalement bekend, man,25 a 30 jaar oud, 1.70 a 1.80 meter lang, normaal tot sportief postuur, donker gekleurde huid, haardracht korte dreadlocks die onder een donkere pet/hoed vandaan kwamen, gekleed in een donkere trui met witte letters verticaal: MAX, en een donkere broek. Van het incident is ook een burgernet bericht verspreid, dit heeft niet geleid tot een onmiddellijke aanhouding van de dader. Aan de medewerkers van de winkel is slachtofferhulp aangeboden.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de overval betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020138901.