KROMMENIE - Het OM heeft in hoger beroep een celstraf van acht jaar en een rijontzegging van tien jaar geëist tegen een 52-jarige man uit Krommenie. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een fataal ongeluk in december 2018 op de snelweg A10. Door het ongeluk kwamen twee personen op een motor om het leven.

De verdachte is volgens het OM opzettelijk ingereden op de motor waarop beide slachtoffers zaten. De Amsterdamse rechtbank veroordeelde de man in juli dit jaar al tot een gevangenisstraf van acht jaar en een rijontzegging van acht jaar. De verdachte ging tegen dat vonnis in hoger beroep.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er aan het ongeval een verkeersruzie voorafging. Dit blijkt onder meer uit verklaringen van de bestuurder van de auto en verscheidene getuigen.

Opzettelijk
De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben gesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie en raakte daarop de vangrail. Vervolgens ging hij achter de motorrijder aan en heeft hij volgens getuigen meerdere keren richting de motor gestuurd.