KOOG AAN DE ZAAN - De politie is op zoek naar getuigen van een poging brandstichting bij een woning aan het Kuipersveld in de nacht van zaterdag 5 juni.

Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie melding van een explosie bij een woning aan het Kuipersveld. Toen agenten arriveerden zagen zij dat het keukenraam van de woning was vernield. Vermoedelijk is een brandbom tegen de voordeur van de woning gegooid waarna met een knal het raam is vernield. Niemand raakte gewond. Direct na de explosie zou een persoon vanaf de woning zijn weggerend in de richting van het Molenveld.

Signalement
Een getuige kon de politie het volgende signalement van de verdachte geven:
- Man
- Donkerkleurige jas met wit logo en capuchon
- Lichtgrijze broek
- Donkerkleurige rugtas

De recherche doet onderzoek naar de poging brandstichting en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 23.40 uur in de omgeving van het Kuipersveld. Weet u wie er betrokken zijn bij dit deze poging brandstichting? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021114970.2021114970