ZAANDAM - Een aantal wegen in Zaandam en Amsterdam zijn vannacht het toneel geweest van een spectaculaire politie-achtervolging.

De achtervolging ontstond toen agenten in een onopvallende politieauto rond 3.45 uur een auto wilden controleren in Zaandam. Deze auto ging er echter direct vandoor.

Hierna startte de achtervolging, waarbij de bestuurder volgens de politie 'een groot aantal' verkeersovertredingen maakte. Zo reed de auto keihard tegen het verkeer in en scheurde de bestuurder dwars door een plantsoen.

Botsing

Om de auto tot stoppen te dwingen, probeerden agenten een aantal kruisingen te blokkeren met politieauto's. Hier reed de auto echter dwars doorheen. Bij een toerit naar de snelweg A10 botste de auto zelfs op een politiewagen, maar reed daarna door. In totaal werden drie auto's van de politie beschadigd.

Uiteindelijk kon de auto worden klemgereden op de A10 bij Amsterdam. De drie inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om drie Zaandammers van 21, 28, 31 jaar. Van de bestuurder is het rijbewijs ingenomen.