KOOG AAN DE ZAAN - Vanaf maandag 12 april kunnen inwoners uit de regio ook terecht bij Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat om hun coronavaccinatie te halen. Op de vaccinatielocatie in Koog aan de Zaan start de GGD met het zetten van 300 tot 400 prikken per dag, 7 dagen in de week tussen 08:00 uur ‘s ochtends en 08:00 uur ‘s avonds.

De GGD had Topsportcentrum De Koog al enige tijd als vaccinatielocatie ingericht. Nu bekend is dat half april het aantal vaccins van BioNTech/Pfizer gaat toenemen, kunnen we de locatie in gebruik nemen. Dat betekent, in eerste instantie, dat mensen die geprikt worden met het Pfizer vaccin terecht kunnen in locatie De Koog. Dat zijn op dit moment mensen in de leeftijd van 75+. Zodra andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar komen, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog.

Op dit moment vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland volgens de landelijke vaccinatiestrategie: mensen in de leeftijd van 75+, het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, gehandicaptenzorg en de zorgmedewerkers in de wijkverpleging. Dit gebeurt momenteel in Sportcomplex De Beuk in Purmerend.