HAARLEM - "Afgelopen zondag was het Vaderdag. Ik werd wakker en ik kreeg niks", zei de vader van Nick Bood woensdag in een emotioneel betoog bij de rechtbank in Haarlem. Zijn destijds 16-jarige zoon werd in april vorig jaar gedood in Zaandam. Tegen een van de verdachten is door het OM een celstraf geëist van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De andere verdachte moet vandaag voor de rechter verschijnen.

"Voor Nicks moeder en mij is het heel anders geworden. We hebben geen lol meer, geen vreugde. We hebben geen genietmomenten. Ons leven is een hel geworden, dankzij jullie", zei de vader van Nick.

Zijn zoon werd in april vorig jaar meerdere keren gestoken. Hij werd ook een keer bij zijn hart geraakt. Die messteek werd de jongen fataal. "Voor Nick is het gewoon over. Hij hoeft niet meer te genieten. Hij hoeft niet lief te hebben of te huilen. Het verdriet wordt hem nu bespaard. Hij hoeft ook niet trots te zijn na een goed cijfer op school, of om een grote vis aan z'n haak. Of om een meubeltje dat hij in elkaar heeft getimmerd. Hij hoeft z'n diploma niet te halen, hij hoeft ook geen meisje of vrouw te zoeken met wie hij misschien kinderen zou krijgen. Onze kleinkinderen. Allemaal van hem en ons afgenomen door twee laffe mannetjes."

Moord
Bij de zaak is nog iemand betrokken, de 17-jarige Yasin D. Zijn zaak wordt morgen achter gesloten deuren behandeld omdat hij minderjarig is. D. wordt gezien als hoofdverdachte. Het slachtoffer en de verdachten zouden een ruzie om drugs hebben gehad. Het OM vindt bewezen dat de verdachten Nick Bood met een vooropgezet plan van het leven hebben beroofd en dat er dus sprake is van moord.

Daar zei de vader van Nick vandaag niets over. Wel zei hij de verdachten te haten. "Ik haat jullie uit het diepst van mijn hart. Jullie hebben mijn zoon, mijn allerbeste vriend van mij afgenomen. Dat vergeef ik jullie nooit."