WORMERVEER - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond de klok van 04.30 uur twee mannen van 21- en 22 jaar aangehouden (zonder vast adres). Zij worden verdacht van de diefstal van twee buitenboordmotoren.

Agenten reden op het Ventjagersplein in Wormer achter een bestelbusje, die door het rijgedrag hun aandacht trok. Op een stopteken reageerde de bestuurder niet. Tot stomme verbazing van de agenten ging ineens de laaddeur van het busje open. De bijrijder gooide twee buitenboordmotoren en een gereedschapskist uit de rijdende auto op straat. De agenten konden de buitenboordmotoren maar net ontwijken. Een achtervolging door Wormer en Wormerveer eindigde op de Evertsenstraat in Wormerveer, nadat de verdachten zich hadden klemgereden bij een voetgangersbrug. Even later werden ze daar in de buurt aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten. Overigens was de bestuurder van het busje ook nog onder invloed.

De politie sluit niet uit de twee buitenboordmotoren zijn gestolen in de omgeving van Wezenland. De recherche komt dan ook graag in contact met mensen waarvan de buitenboordmotor de afgelopen nacht is gestolen. Dat kan dan via 0900-8844 onder vermelding van onderstaand nummer.