HAARLEM - De 17-jarige Yasin N. staat vandaag in Haarlem voor de rechter voor de moord op Nick Bood uit Assendelft. De jongen zou de 16-jarige Nick op 29 april vorig jaar hebben doodgestoken in het uitgaansgebied van Zaandam. Yasin was op dat moment nog maar 15 jaar oud.

Nick zou zijn neergestoken vanwege een wietschuld, hij overleed op weg naar het ziekenhuis. De vader van Nick, een 112-fotograaf, was op weg naar de steekpartij om foto's te maken. Op dat moment hoorde hij dat zijn eigen zoon het slachtoffer was.

Afgelopen september werd een herdenkingssteen onthuld in Zaandam, ter nagedachtenis aan Nick. Eerder werd ook een fakkeltocht georganiseerd.

Yasin N., de hoofdverdachte in de zaak, heeft tot mei in jeugddetentie gezeten en zit sindsdien in een inrichting, waar hij wordt behandeld. Vandaag wordt bekend welke straf tegen hem wordt geëist.

De zaak vindt achter gesloten deuren plaats, omdat de verdachte nog minderjarig is. Volgende week staat de andere verdachte, Mads, voor de rechter.

Kijk voor een reportage op de site van onze mediapartner NH Nieuws.