WORMERVEER - Vandaag wordt in de rechtbank van Alkmaar de eis bekendgemaakt tegen de 33-jarige man die ervan wordt verdacht de twintig maanden oude dochter van zijn vriendin om het leven te hebben gebracht. Het meisje kwam op 14 september vorig jaar om het leven als gevolg van zeer zwaar hersenletsel. Op die dag paste de verdachte, Rocky C uit Amsterdam, op het meisje in de woning van zijn vriendin in Wormerveer.


Volgens C. struikelde hij over losliggend laminaat met het meisje in zijn armen en heeft ze de fatale verwondingen opgelopen toen hij ten val kwam. Volgens de officier van justitie hebben deskundigen gezegd dat het hersenletsel zo hevig was, dat dit onmogelijk door een val kon ontstaan.

Geen motief
C. werd eind vorig jaar al uit voorarrest vrijgelaten door de rechtbank, maar op last van het gerechtshof in Amsterdam weer vastgezet. Volgens zijn advocaat hebben deskundigen vanuit een verkeerde perceptie naar de zaak gekeken en is er bovendien geen motief. "Dit is een noodlottig ongeval geweest. Het is verschrikkelijk dat daarbij zo'n jong meisje omkomt, maar het gebeurt vaker dat mensen overlijden bij een ongeval in huis."

Toen het meisje in het ziekenhuis lag, werd er in de buurt grootschalig onderzoek gedaan. Buurtbewoners werden ondervraagd en er stond dagenlang een bus van de forensische opsporing in de straat.

Moeder gelooft hem
Volgens de advocaat van C. heeft de moeder van het meisje "vanaf het eerste moment" verklaard dat de dood van haar dochter een ongeval was. De moeder van het meisje barstte in tranen uit toen ze hoorde dat het voorarrest van C. werd verlengd.

C. zelf zei "in een nachtmerrie" te zijn beland. "Ik was niet de biologische vader, maar juist daarom was ik altijd extra voorzichtig met haar." Hij zei wat is gebeurd "vreselijk" te vinden.