ASSENDELFT/KOOG AAN DE ZAAN - In de avond en nacht van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober heeft de politie op twee locaties verkeerscontroles gehouden. Zowel op de Noorderveenweg in Assendelft als op en nabij de A8 bij Koog aan de Zaan werd gecontroleerd op onder andere alcohol, snelheid en andere verkeersovertredingen. Vijf personen zaten met alcohol op achter het stuur. In totaal werden bijna vijftig bekeuringen uitgedeeld voor met name het rijden onder invloed, snelheidsovertredingen en het vasthouden van een telefoon.

Verkeerscontrole Koog aan de Zaan

Op en nabij de A8 ter hoogte van Koog aan de Zaan werden zaterdag 30 september tussen 18.45 uur en 21.15 uur tientallen bekeuringen uitgedeeld voor met name snelheidsovertredingen. Ook werden bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder verlichting en het vasthouden van een telefoon. Bij een 54-jarige automobilist werd een dusdanige snelheid gemeten dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Zo’n 70 km/u te hard. Deze persoon bleek daarnaast alcohol te hebben genuttigd en reed zonder geldig rijbewijs. Hier zijn proces-verbalen voor opgemaakt.

Verkeerscontrole Assendelft

Op de Noorderveenweg in Assendelft hield het Team Verkeer van zaterdag 22.45 tot en met zondag 1 oktober 02.00 uur een alcoholcontrole. Vijf personen zaten met alcohol op achter het stuur. Tweemaal werd het rijbewijs ingevorderd. Ook werden tientallen bekeuringen uitgedeeld voor onder andere snelheidsovertredingen en het vasthouden van een telefoon.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer

Om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te vergroten, voert de politie regelmatig controles uit. Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer zijn belangrijke oorzaken van verkeersongevallen. Dat het nodig blijft om hier op te controleren, bleek ook nu weer.2023211188/2023211453