ZAANDIJK - Een 23-jarige vrouw, die nog een gevangenisstraf van vijftig dagen open had staan voor oplichting, heeft gisterochtend verstoppertje gespeeld voor de politie. Toen agenten bij haar ouderlijk huis aanklopten om haar te zoeken, wist de vrouw een zeer creatieve verstopplek te vinden: onder de dekens van haar bed.

Vroeger, als je bang was voor geesten, heksen of monsters, was je deken altijd hét perfecte fort om in te schuilen. Eenmaal onder de lakens kon je niet meer gepakt worden door nachtelijke, enge wezens. Helaas voor de 23-jarige vrouw ging die truc voor de politie niet op.

Om 06.00 uur stond de politie voor de deur van haar ouderlijk huis. Haar vader deed open en vertelde de politie dat hij haar dochter al drie weken niet had gezien. Haar vriend lag wel boven in haar bed, wist hij te vertellen. Toen de politie in de slaapkamer poolshoogte ging nemen, vielen de vormen van het dekbed erg op: of de man was ontzettend breed, of er lagen twee mensen onder de dekens.

Verloren
Dat laatste bleek het geval. De 23-jarige vrouw, die nog een gevangenisstraf open had staan voor oplichting, dacht dat als ze zich onder de dekens verstopte - dicht tegen haar vriend aan - dat de politie haar dan niet zou vinden. Helaas voor haar heeft zij dit potje verstoppertje verloren. Of de vader loog over dat hij zijn dochter al drie weken niet had gezien, of dat zij al drie weken onder de dekens lag te schuilen, is onbekend.