ZAANDAM - Op de hele vroege ochtend van zondag 14 augustus omstreeks 03.00 uur loopt een man in de richting van een woning aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat te Zaandam. In zijn hand een zwart wit geblokte plastic tas. Vijf minuten later loopt hij met versnelde pas hij terug, via de Dominee Baxstraat in de richting van de Peperstraat, terwijl bij de woning brand is gesticht. In de woning ligt een vrouw te slapen die ternauwernood aan de vlammen kan ontsnappen. De plastic tas van de man is op het tweede beeld aanmerkelijk leger. Wie herkent deze man?


SIGNALEMENT

De man heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Hij heeft geen of zeer kort hoofdhaar. Hij is gekleed in een zwart vest en een grijs shirt daaronder. Verder draagt hij een blauwe korte sportbroek en donkerkleurige schoenen.

WIE HERKENT?

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de brandstichting betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt nog steeds graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2022166047.