Wormerveer - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan het Schakelplein in Wormerveer. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 (Bel Misdaad Anoniem).

Omstreeks 21.45 uur was de 56-jarige bewoner in zijn flatwoning (eerste etage) aanwezig toen de bel van de voordeur ging. Aangezien hij visite verwachtte die in het bezit was van een sleutel van de centrale hal, deed hij de deur open. Buiten voor de deur stond een jongeman met pizzadozen in zijn hand. De jongen zei: ‘Uw pizza’ en liep direct door naar binnen. Terwijl de bewoner de man naar buiten probeerde te werken, kwam er een tweede persoon binnen. Hij bedreigde de bewoner met een wapen. Dit leverde voor de overvallers niet het gewenste resultaat op, want de bewoner zette de aanval in. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor in de richting van de centrale hal.

De eerste verdachte is een man van 20 tot 22 jaar oud met een smal postuur en een licht getint uiterlijk. Hij droeg een lichte spijkerbroek en een donkere ¾ jas. Hij sprak Nederlands. De tweede verdachte is een man van ongeveer 20 jaar oud, met een lengte van 1,70 meter, een smal postuur en een licht getint uiterlijk. Hij droeg donkere kleding en droeg iets voor zijn mond. Ook hij sprak Nederlands.

2017078108