ZAANDAM - De politie heeft een 17-jarige Zaandammer aangehouden voor de gewelddadige overval op de Kruidvat vorig jaar september. Een medewerker raakte daarbij zwaargewond. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

Op 18 september 2019 kwamen er aan het eind van de middag twee overvallers de winkel binnen. Beiden met een helm op. Het tweetal liep direct naar de kassa. Het slachtoffer was het daar niet mee eens, waarna hij bovenop een van de overvallers springt. Er ontstaat een worsteling waarbij de medewerker een aantal keer hard met een hamer wordt geslagen. Na een greep uit de kassa gaan ze er vandoor op een snor- of bromfiets.

Naast een hamer, had een van de overvallers ook een vuurwapen bij zich. Deze heeft hij uiteindelijk achtergelaten in de winkel. De opgepakte verdachte is niet degene die met de hamer geslagen heeft.

Bebloed
Mario, de eigenaar van de brillenwinkel naast de overvallen winkel, vertelde destijds aan NH Nieuws: "Ik zag de jongens nog net wegrijden op een brommer. Toen ik naar binnen ging zat de medewerker met een bebloed hoofd op een kruk. Hij had duidelijk een harde klap gehad."

Deze week heeft de politie een van de overvallers aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.