ZAANDAM - Op maandagmiddag 1 juli heeft de politie een aanhouding verricht naar aanleiding van een melding van diefstal met geweld aan de Dobbeven in Zaandam. Eén verdachte, een 30-jarige man uit Amsterdam, is kort na de diefstal aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Omstreeks 15.35 uur stond het slachtoffer naast zijn auto toen hij werd belaagd door twee onbekenden mannen. De mannen worden gewelddadig en slaan het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het slachtoffer raakt hierbij gewond. Vervolgens stelen zij persoonlijke bezittingen van het slachtoffer en vluchten per auto. Na een achtervolging crasht de auto van de verdachten en vervolgen zij hun weg te voet. Niet lang daarna houdt de politie één verdachte aan. De andere verdachte is nog voortvluchtig

De politie is een onderzoek gestart. De vluchtauto is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Getuigen gezocht

De politie kan de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u de diefstal zien gebeuren en nog niet met de politie gesproken? Beschikt u over camerabeelden van voor, tijdens of na het incident? Of heeft u anderszins informatie over deze zaak? Neem dan contact met ons op. Neem contact op via 0900-8844 of gebruik onderstaand tipformulier. Vergeet hierbij niet het zaaknummer 2024142581 te vermelden. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.