De politie heeft maandagavond 8 Zaandammers in de leeftijd van 19 t/m 28 jaar en een 54-jarige Zaandammer aangehouden.

Naar aanleiding van de onrustige situatie in een deel van Poelenburg zijn maandag 12 september door de gemeente Zaanstad, politie en openbaar ministerie extra maatregelen genomen om de overlast van een groep jongeren rondom de supermarkt aan de E. Heimansstraat in de wijk Poelenburg aan te pakken. De politie zet zichtbaar en onzichtbaar extra agenten in en treedt actief op tegen samenscholing op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Dit betekent dat personen die binnen het gebied niet de aanwijzingen van de politie volgen, kunnen worden weggestuurd, bekeurd of aangehouden. Als extra maatregel kunnen zij daarna een gebiedsverbod opgelegd krijgen, als zij blijven terugkomen, zich hinderlijk ophouden of overlast veroorzaken. Ook wordt cameratoezicht ingezet bij gebieden waar deze groep overlast veroorzaakt.

Negende aanhouding

De politie heeft na dit pakket van maatregelen 8 Zaandammers aangehouden voor onder andere overtreding van de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) in verband met het samenscholingsverbod, het niet op vordering tonen van het identiteitsbewijs, voor belediging van een politieagent, wederspannigheid en het rijden zonder rijbewijs.
Daarnaast werd een 9de aanhouding verricht: een 19-jarige Zaandammer. Hij is dinsdagochtend in zijn woning door de politie aangehouden voor opruiing. In zijn woning werd een doorzoeking gedaan en werden o.a. digitale gegevensdragers in beslag genomen.
De Zaandammer is overgebracht ingesloten voor nader onderzoek.

 

2016184665