In het Darwinpark in Zaandam werd begin deze week een overleden zwangere poes aangetroffen in een vuilniszak.

De poes, een grijs/zwartkleurige europese korthaar, was gewikkeld in een oude handdoek en een grijs-wit dekentje. De poes bleek zwanger te zijn. De vuilniszak met de overleden poes en kitten werd aangetroffen bij het skatepark in het Darwinpark in Zaandam.

De dierenpolitie is op zoek naar de eigenaar van de poes of naar mensen die informatie hebben die kan leiden naar de eigenaar óf naar diegene die depoes in een vuilniszak zo heeft achtergelaten.

Ook wil de politie graag weten of mensen iets weten over de combinatie van de poes met het dekentje, zoals te zien is op bijgevoegde foto’s.

Heeft u informatie over bovenstaand incident? Belt u dan s.v.p. met de politie in Zaandam via tel.nr: 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0900-8844.

Dekentje waarin de zwangere poes is aangetroffen

skatepark  - Darwinpark

 

De dierenpolitie

Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming)  en de Dierenbescherming.

De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hierondervermelde misdrijven:

- dierenmishandeling;

- dierenverwaarlozing;

- ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;

- het doden of mishandelen van een dier ;

- het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;

- stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.
Meer informatie is te vinden op: https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt  van de dierenpolitie via telefoonnummer: 1-4-4.

 

2016268258