ZAANDAM - De recherche is druk bezig met het onderzoek naar de schietincidenten op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum.

Vlak na het incident op de Burcht in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober is de locatie afgezet door de politie en is onder andere forensisch onderzoek gedaan, is buurtonderzoek gehouden, werd de politieheli ingeschakeld en is een speurhond van de politie ter plaatse geweest.

Heeft u informatie?
De recherche in Zaandijk is echter nog op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit schietincident aan de Burcht. Op dit moment is het nog steeds niet duidelijk wat de aanleiding is geweest voor het conflict dat zich daar heeft afgespeeld. Daarom wil de recherche in Zaandijk graag in contact komen met mensen die informatie hebben over het conflict zelf. Ook is de recherche op zoek naar mensen die in die tussen 02.00 en 02.15 uur op de Burcht in Zaandam iets gezien hebben, dat te maken kan hebben met het schietincident.

Ook alle overige informatie die de recherche kan helpen bij dit onderzoek is van harte welkom!

Meld Misdaad Anoniem
Heeft u informatie, maar wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Melding doen kan ook via internet -/> https://melden.meldmisdaadanoniem.nl/

Eerder werd onderstaand persbericht gepubliceerd:

Man beschoten: onderzoek ingesteld
Zaandam, 13 oktober – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een onderzoek ingesteld na een schietincident op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum.

De man, een 19-jarige inwoner van Zaandam, bleek rond 02.10 uur bij een conflict eerst op de Burcht te zijn beschoten door een onbekend gebleven man en kort daarop vermoedelijk door dezelfde schutter bij het Zaans Medisch Centrum.

De politie heeft op beide locaties uitgebreid onderzoek verricht.

Het slachtoffer ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis en de recherche zet het onderzoek voort.