ZAANDAM - Op zaterdagochtend 24 april pleegt een geheel in het zwart geklede jongeman met bivakmuts een gewapende overval op een kapsalon aan het Hof van Holland. De politie deelt beelden van voor, tijdens en na de overval, in de hoop dat er mensen zijn die de verdachte kennen of herkennen.


Rond 10.00 uur loopt de verdachte de kapsalon binnen, in zijn hand heeft hij een stevige Dekamarkt-shopper (tas) en een groot mes (machete). Onder bedreiging van het mes eist hij geld en moet het aanwezige personeel geld uit de kassa halen en in de boodschappentas doen. Vervolgens rent de verdachte met een kleine buit linksaf de kapsalon uit in de richting van de Pro Patriastraat.

Niemand raakte bij de overval gewond maar het was logischerwijs enorm schrikken voor het aanwezige personeel. Zij hebben angstige momenten beleefd.

Signalement verdachte
- licht tot licht getinte huidskleur;
- normaal postuur;
- zijn leeftijd is lastig in te schatten vermoedelijk tussen de 15 en 20 jaar;
- ongeveer 1.85 meter lang;
- zwarte hoodie met capuchon en met witte opdruk/logo op de borst, vermoedelijk van het merk North Face en een zwarte (jogging) broek;
- zwarte schoenen;
- zwarte bivakmuts;
- witte handschoenen;
- droeg een gele, stevige Dekamarkt-shopper bij zich;

-Herkent u de jongeman op de beelden? Misschien in combinatie met zijn zwarte kleding en gele Dekamarkt-shopper.
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021082244