ZAANDAM - De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige man aangehouden, na een melding dat op de Sportlaan iemand met een vuurwapen zou rondlopen.


De politie kreeg de melding rond 22.45 uur en is direct naar de Sportlaan gegaan. De betrokken man, een 25-jarige inwoner van Zaandam, werd op een parkeerplaats aangetroffen en direct door de politie overmeesterd en aangehouden. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben.

Politiehond en zijn geleider vinden vuurwapen
De politie heeft hierop de directe omgeving doorzocht en een politiehond en zijn geleider wisten een vuurwapen op te sporen. Dit vuurwapen is door de hondengeleider forensisch veiliggesteld en zal worden overgedragen aan de wapenspecialisten van de politie, die dit vuurwapen nader zullen onderzoeken.

De 25-jarige Zaandammer is ingesloten en zal nader worden verhoord.

Getuigen gezocht
De recherche doet nader onderzoek en is nog op zoek naar mensen die zaterdagavond iets hebben gezien of informatie hebben over dit vuurwapen en de aangehouden verdachte.
De recherche komt graag in contact met mensen die nog niet met de politie hebben gesproken en die mogelijk nuttige informatie hebben. Zij worden vriendelijk verzocht om zich te melden bij de recherche in Zaandijk. Dat kan via tel.nr. 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.

Liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Zaaknummer is 2021231755.