ZAANDAM - In de nacht van zondag op maandag wist een 18-jarige man te ontkomen nadat een man hem op de Poelenburg probeerde te beroven. Hij raakte hierbij niet gewond. De politie zoekt de dader en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 01:25 uur fietste de 18-jarige man over de Poelenburg toen ter hoogte van de Linnaeusstraat een onbekende man hem belaagde. Het slachtoffer vluchtte te voet weg. De dader rende achter hem aan en bij de Zuidervaart kwam het weer tot een confrontatie. Het slachtoffer werd bedreigd, maar wist te ontkomen.

De dader was ongeveer 1.80 meter lang en had een donkere huidskleur. Hij droeg donkere kleding en had een capuchon over zijn hoofd. Ook droeg hij mogelijk donkerblauwe schoenen en witte sokken.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u rond 01:25 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Poelenburg/Linnaeusstraat of Zuidervaart? Heeft u de mogelijke verdachte in de buurt gezien rond de tijd van de poging beroving? Heeft u een camera in de wijk en mogelijke camerabeelden? Of heeft u andere informatie over dit incident? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000 (M.). U kunt ook uw tips / beelden met ons delen via het tipformulier.

2021252810