Op vrijdagochtend hield de politie een 34-jarige man uit Den Dolder aan wegens een poging tot beroving van een 25-jarige vrouw uit Amsterdam.

Omstreeks 07.30 uur was de vrouw ingestapt in Amsterdam in de trein naar Alkmaar. Tegenover haar ging een man zitten. Bij het station Sloterdijk begon de man onsamenhangend tegen de vrouw te praten. Plotseling griste de man de handtas van de vrouw weg. Omdat zij haar arm door de hengsels van de tas had gestoken, kon zij de tas aanvankelijk vasthouden. De man was sterker, maar kort voordat zij los moest laten, schoot een andere passagier haar te hulp. De overvaller liet de tas los en richtte zijn agressie tegen de andere passagier. Gelukkig bemoeide ook een tweede passagier zich ermee, waarna de overvaller er vandoor ging.

Vanuit de trein werd de politie in Zaandam gebeld. Toen de politie een gesprek met het slachtoffer had, zagen zij plotseling de verdachte uit de trein stappen. Hij kon ter plaatse worden aangehouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

2016240167