ZAANDAM- De politie heeft maandagochtend 15 juni twee Poolse mannen van 45 en 54 jaar aangehouden op verdenking van het kweken van hennep. De mannen werden rond 06.00 uur in een woning aan de Zuiddijk in de kraag gevat.


De instap in de woning is bijzonder aangezien deze gedaan is op verzoek van de Poolse autoriteiten. In Polen was al een onderzoek naar deze mannen gestart in verband met hennepteelt. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat de verdachten hun activiteiten voortzetten in Nederland. Het hennepteam van de politie Noord-Holland heeft het onderzoek verder opgepakt en kon maandag de woning betreden en de aanhoudingen verrichten. De verdachten werden daarna overgebracht naar het politiebureau en de woning werd, onder leiding van de rechter-commissaris, doorzocht.

Doorzoeking
Bij de doorzoeking werd een hennepkwekerij bestaande uit twee kweekruimtes en bijhorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en de hennep en het apparatuur zal worden vernietigd. In totaal trof de politie ruim 25 kilo geknipte henneptoppen en ruim 100.000 euro aan. De hennep en het geld zijn in beslag genomen.


2020047636