ZAANDAM - Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jarige vrouw uit Zaandam dodelijk gewond raakte.

Rond die tijd reed een 52-jarige man uit Hoorn op een vuilniswagen op de Peperstraat. Bij de Symon Claeszstraat wilde hij rechtsaf slaan. Toen hij met lage snelheid rechtsaf ging, kwam het slachtoffer die vermoedelijk op een fiets naast de vrachtwagen reed, onder de vrachtwagen terecht. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Zij werd nog gereanimeerd, waar overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De bestuurder van de vuilniswagen werd (zoals te doen gebruikelijk bij ernstige aanrijdingen) aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrachtwagen is in beslag genomen voor onderzoek. De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Aangezien nog onduidelijk is hoe het ongeval plaats heeft kunnen vinden, verzoekt de politie eventuele getuigen zich te melden. De politie in Zaandam is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844.