ZAANDAM - Een 17-jarige jongen uit Zaandam is vrijdagochtend het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 00.30 uur in het Burgemeester in ´t Veldpark.


Het slachtoffer fietste met een vriendin door het Burgemeester in ´t Veldpark naar huis. Zij fietsen over de tweede brug vanaf de Martin Luther Kingweg toen er naast de speeltuin ineens twee jongens in hun richting kwamen lopen. Eén van deze jongens duwde het slachtoffer van zijn fiets waardoor hij ten val kwam. Hierna kwamen nog vijf jongens uit de bosjes naar hen toegelopen. Het slachtoffer probeerde weer op zijn fiets te stappen maar werd door een paar jongens weer van zijn fiets gerapt. Hierna sloegen en schopten twee jongens op hem in. Daarna pakten de jongens het fiets van het slachtoffer en gingen er met zijn zevenen vandoor in de richting van de eerste brug. Het slachtoffer raakte door de belaging gewond aan zijn hoofd. De fiets werd een halfuur later in een park teruggevonden.

Signalementen

De jongen die het slachtoffer eerst van zijn fiets duwde, heeft het volgende signalement:
-Ongeveer 1,70 meter lang;
-Licht getinte huidskleur;
-Donker gekleed.

Een jongen met een blanke huidskleur en een pet en een jongen met een stevig postuur en donkere huidskleur hebben het slachtoffer geslagen en geschopt.

Getuigen

De politie doet onderzoek naar deze straatroof en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.