Op woensdag 9 november heeft de gemeente Zaanstad de showroom van een autobedrijf aan de Oostzijde gesloten.

Tot deze maatregel werd besloten nadat de politie bij een doorzoeking van de showroom die ochtend een auto met gestolen onderdelen aantrof. De inval bij de showroom volgde op een integrale controle die op 25 oktober plaatsvond bij de werkplaats van dit autobedrijf aan de Oostzijde. Deze werd voor een periode van vier weken gesloten door de gemeente en het Openbaar Ministerie legde beslag op het pand en de inventaris.

Vrijwel alle auto’s die afgelopen woensdag in de showroom van het autobedrijf werden aangetroffen zijn nu eveneens in beslag genomen en afgevoerd. Om te voorkomen dat de showroom opnieuw gebruikt wordt voor het plegen van strafbare feiten, heeft de gemeente het pand gesloten voor een periode van vier weken. De eigenaar is op de hoogte gesteld. Zijn rol zal verder worden onderzocht.

 

 

 

Ondermijning

De naleving van wet- en regelgeving geldt voor alle inwoners en ondernemers in de gemeente Zaanstad. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst werken onder het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland intensief samen om onregelmatigheden en ondermijning aan te pakken. Veiligheid, leefbaarheid en een gezond ondernemingsklimaat hebben prioriteit en misstanden worden niet getolereerd. Bij de doorzoeking van de showroom werden politie, Openbaar Ministerie en gemeente ondersteund door het Landelijk Informatie Centrum Voertuigcriminaliteit (LIV).