Zaandam - Op dinsdagmiddag hield de politie twee personen aan die mogelijk betrokken waren geweest bij een steekincident in de omgeving van de Gibraltar in Zaandam. De verdachten zijn Zaandammers van 25 en 53 jaar oud.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding dat een 52-jarige man uit Oostzaan gewond was geraakt bij een conflict met twee mannen. Het slachtoffer was gestoken met een mes en had hierbij (lichte) verwondingen opgelopen. De politie kon ter plaatse de twee verdachte aanhouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en zijn hier in verzekering gesteld.  Bij onderzoek op de plaats van het delict werd het wapen teruggevonden. De politie nam het in beslag.

Vechtpartij

Toen het slachtoffer plaats nam in de ambulance probeerden twee andere mannen hem daar te pakken te nemen. Hierdoor ontstond een vechtpartij waarbij een ambulancemedewerkster gewond raakte. Zij bleek diverse blauwe plekken opgelopen te hebben. Deze verdachten konden ter plaatse niet aangehouden worden. Hun identiteit is evenwel bekend. Aanleiding van de incidenten is vermoedelijk een ruzie tussen twee families.

2017079214